פיזיקה של האטמוספירה וחשמל אטמוספרי

החוקר.ת מאחורי המחקר

קבוצת המחקר של פרופ' פרייס עוסקת בנושאים הקשורים לפיזיקה של האטמוספירה, עם מיקוד בתחום של חשמל אטמוספרי. הקבוצה עוסקת במדידות, פיענוח ומודלים של גלים אלקרומגנטיים באטמוספרה.

קבוצת המחקר מתעסקת במדידות של קרינה אלקטרומגנטית באטמוספרה בכמה תחנות מחקר מסביב למדינה, מתמנע בדרום ועד החרמון בצפון.

 

רוב הפעילות החשמלית הטבעית באטמוספרה נובעת מסופות רעמים וברקים.  החיישנים שלנו מאפשרים לנו לעקוב אחרי פעילות ברקים באזורנו ובעולם כולו, כדי לחקור מזג אוויר קיצוני הקשור לשטפונות, הוריקנים, סופות ברד, ולחקור את ההשפעה של שינויי אקלים על התפלגותן ועוצמתן של סופות רעמים בעתיד.

 

 

 

בנוסף לאותות טבעיים של חשמל באטמוספרה, יש גם אותות אנתרופגנים שאנו משתמשים לחקור את היונוספרה והאטמוספרה העליונה של כדור הארץ.  ליונוספרה יש חשיבות רבה להתפשטות של גלים אלקרומגנטיים, ובמיוחד לתקשורת רדיו.  אנחנו חוקרים שינויים בטווח הקצר וארוך של האטמוספרה העליונה, כולל היונוספרה.

 

 

 

בנוסף לחקר ברקים, אנו גם חוקרים תופעות אופטיות זהירות שמופיעות 50-100 ק"מ מעל הקרקע, מעל סופות רעמים, אשר נקראים שדוני ברקים.  השדונים הם אדומים ודומים בצורתם למדוזות ענקיות (קוטר וגובה של עשרות ק"מ).  אנו גם חוקרים את האפשרות ששדונים קיימים באטמוספרות של פלנטות אחרות במערכת השמש.

 

 

 

עוד תחום מחקר בקבוצה שלנו הוא סימנים מקדימים אלקטרומגנטיים לפני רעידות אדמה.  יש עדויות חשמליות ומגנטיות ש"משהו" קורה ימים עד שבועות לפני רעידות אדמה חזקות.  אנחנו מנסים לגלות אם גם בארץ קיימים סימנים מקדימים כאלה, בתקווה שיום אחד נצליח לתת חיזוי לרעידות אדמה, בדומה לחיזוי  של מזג האוויר.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>