מאלגוריתמים ועד מלכות בית דוד: הוענק פרס כדר לחוקרים מצטיינים

בקטגוריית איש הסגל הצעיר בתחום מדעי הטבע, הוענק פרס כדר לפרופ' יפתח הייטנר מבית הספר למדעי המחשב בפקולטה למדעים מדויקים.

ברכות לזוכה בפרס

במסגרת אירועי חבר הנאמנים, העניקה אוניברסיטת תל אביב את פרס כדר לארבעה חוקרים מצטיינים. פרס כדר לעידוד מצוינות במחקר מוענק על ידי ד"ר אברהם כדר, מחנך ובוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, באמצעות מענק של קרן נעמי, לזכרה של אישתו, ד"ר נעמי פראוור כדר, מומחית לספרות ילדים ביידיש אשר הקדישה את חייה לחינוך.
הפרס, שהוענק לראשונה ב-2015, נחלק לשתי קטגוריות – מדעי הטבע ומדעי הרוח – והוא ניתן לחוקר צעיר ולחוקר ותיק בכל אחת מהקטגוריות.

לדברי השופטים, הפרס הוענק לפרופ' הייטנר על תרומתו הייחודית לפיתוח וליישום תחום הקריפטוגרפיה. מחקריו של פרופ' הייטנר מטפלים בבעיות היסוד הקשות שבבסיס התחום, ולכלים שמפותחים הודות למחקריו ישנן השלכות חשובות על אבטחת מידע באינטרנט. בנוסף למצוינותו המחקרית, פרופ' הייטנר הוא גם מרצה פופולרי, שמרבה להשתתף בכנסים ובסדנאות.

"אני חוקר את אבני היסוד של הקריפטוגרפיה", מסביר פרופ' הייטנר. "קו מרכזי בעבודתי הוא ביסוס הבטיחות של הכלים הקריפטוגרפיים שאנו משתמשים בהם – כמו הצפנה וחתימה דיגיטלית – על קרקע מוצקה יותר, ופיתוח שיטות גנריות להגברת הבטיחות של פרוטוקולים. בנוסף, אני מחפש את אבני היסוד המינימליות הדרושות למשימות הקריפטוגרפייות השונות".

לכתבה המלאה באתר