ד"ר חיים סוכובסקי זכה במענק מחקר מהאיחוד מהאיחוד האירופי (ERC)

בית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה מברך את ד"ר חיים סוכובסקי חבר סגל בכיר בביה"ס על זכייתו במענק מחקר של האיחוד האירופי

ד"ר חיים סוכובסקי זכה במענק מחקר מהאיחוד מהאיחוד האירופי (ERC)

ברכות לד"ר חיים סוכובסקי (חבר סגל מביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה) על זכייתו במענק מחקר של האיחוד האירופי.

תכנית המו"פ האירופית Horizon 2020 שיצאה לדרך בשנת 2014, שמה דגש על מימון מצוינות במחקר מדעי. למטרה זו ייסד האיחוד האירופי, במסגרת התוכנית, ארגון מיוחד, European Research  Council, המעניק מענקי מחקר גדולים מאוד (1.5– 2.5 מיליון אירו) על בסיס מצוינות מדעית בולטת. בשנים האחרונות מענקים אלה (ERC) מהווים את אחד הגורמים המרכזיים במימון המחקר בישראל, וחוקרים מכל מוסדות ההשכלה הגבוהה פונים אליה בהצעות מחקר. שיעור הזכייה במענקים אלה מהווה, לפיכך, מדד למצוינות של המוסדות המדעיים בארץ.

זכייתו של חבר הסגל שלנו משקף את המוניטין הבינלאומי הגבוה של המחקר בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה.