מאמרים של חוקרות המעבדה לתכנון סביבה וקהילה PECLAB בספר חדש על פמיניזם ומרחב בישראל

שמו של הספר: "תמרורות"

מאמרים של חוקרות המעבדה לתכנון סביבה וקהילה PECLAB בספר חדש על פמיניזם ומרחב בישראל

הספר 'תמרורות: פמיניזם ומרחב בישראל' בעריכת אדריכלית טולה עמיר יצא לאור בהוצאת חרגול ומודן ביולי 2017 והוא עוסק בבחינת המרחב הישראלי מנקודת מבט פמיניסטית. הספר מכיל 14 מאמרים כתובים שנכתבו על ידי חוקרות מובילות בישראל בתחומי התכנון והאדריכלות. מתוך מכלול זה נכתבו 4 מאמרים על ידי חוקרות המעבדה לתכנון סביבה וקהילה PECLAB.

 

ד״ר שלי כהן כתבה מאמר שכותרתו: "יוזמות אדריכלות חברתיות מנקודת מבט של האתיקה הפמיניסטית". המאמר שהוא חלק ממחקר דוקטורט מתמקד באתיקה של דאגה (care) שבאמצעותה בחנה שלי שתי יוזמות תכנון שאדריכליות ומעצבת היו שותפות להתגבשותן ולתכנונן.

 

ד״ר סיגל עדן אלמוגי כתבה מאמר על : "הבית הפסיכוגיאוגרפי – מיגדרי". המאמר נשען על מחקר דוקטורט שעסק בניתוחי מקרה מעמיקים על דימוי המושג 'בית' באמצעות מתודולוגיות איכותניות ופרשנות בין תחומית.

 

ד״ר הנא חמדאן – סליבא כתבה מאמר על: "מרחבי שייכות: נשים פלסטיניות ביפו" המבוסס על עבודת הדוקטורט שלה. במאמר היא מציגה את הטקטיקות המרחביות שבאמצעותן יוצרות נשים פלסטיניות יפואיות מרחבי שייכות בתוך וכנגד מרחבי הדיכוי המקיפים אותן. המחקר מתבסס על שיטת מחקר איכותנית ועל ראיונות עומק עם 60 נשים פלסטיניות המתגוררות ביפו.

 

פרופ' טובי פנסטר וד"ר אפרת אייזנברג כתבו מאמר על : "יכולת אזרחית מגדרית בתהליכי התחדשות עירונית: מתחם מעונות ים בבת ים" שבו הן בוחנות שלש שנים של עבודה עם קהילה על תכנון התחדשות עירונית והשפעת התהליך על נשים וגברים תושבי מעונות ים. המחקר הוא חלק ממחקר פוסט דוקטורט של ד״ר אייזנברג במעבדה לתכנון סביבה וקהילה. 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>