ברכות לעדי יונה ומיכל ברודסקי תלמידות תואר שני מביה"ס לכימיה על זכייתן במלגות מרכז אדמה לשנה"ל תשפ"ב

עדי יונה היא תלמידת תואר שני בהנחייתו של פרופ' מיכה פרידמן ומיכל ברודסקי היא תלמידת תואר שני בהנחיתו של פרופ' רועי אמיר

מלגות מרכז אדמה היוקרתיות חולקו זו השנה השלישית לתלמידים.ות מצטיינים.ות אשר תחום המחקר שלהם.ן קשור לתחומי הגנת הצומח.

עבודת המחקר של עדי יונה בהנחייתו של פרופ' מיכה פרידמן עוסקת במנגנוני הכניסה והפעולה של תרופות אנטי פטרייתיות בצמחים, במטרה להרחיב את הבנת המנגנון שבו התרופות הקיימות פועלות על הפטריות ולנסות לייצר נגזרות יעילות יותר של תרופות.

עבודת המחקר של מיכל ברודסקי, בהנחייתו של פרופ' רועי אמיר, מתמקדת בתכנון וסינתזה של פולימרים אמפיפילים, אשר יכולים להגיב בו זמנית למספר גורמים בסביבה, כגון שילוב של אור ופעילות אנזימטית. פולימרים אלה, יכולים לשמש כנשאים של חומרים פעילים, כמו תרופות או חומרי הדברה ולשחררם לסביבה בצורה מבוקרת בכדי להגן מפני מחלות ומזיקים.

טקס הענקת המלגות נערך ב- 12 בינואר 2022 ונשאו בו דברי ברכה בין היתר ס' הנשיא למו"פ, פרופ' דן פאר ודיקנית הפקולטה פרופ' טובה מילוא.

קישור לטקס הענקת המלגות >