ברכות לפרופ' עמנואל פלד מבית הספר לכימיה על זכייתו בפרס ראש הממשלה על שם אריק ושילה סמסון לחדשנות בתחום אנרגיה חלופית לתחבורה

פרופ' עמנואל פלד מהמחלקה לכימיה פיזיקלית

הפרס שהוענק לפרופסור עמנואל פלד, הנחשב לאחד היוקרתיים ביותר בנושאי אנרגיה, מוענק עבור חדשנות גלובלית, פריצת דרך מדעית או פיתוח טכנולוגי בתחום של תחליפי דלקים לתחבורה.

פרופ' עמנואל פלד הוא מחלוצי טכנולוגית סוללות הליתיום. הוא חלוץ בטכנולוגיות חשובות נוספות לצבירה והמרה של אנרגיה כמו סוללות ליתיום גופרית, סוללות  ליתיום ברזל-גופרי, סידן - תיוניל כלוריד, סודיום - חמצן, אלקטרוליטים פולימריים לסוללות נטענות, סוללות זעירות במבנים תלת ממדיים ועוד. לפרופ' פלד גם תרומות חשובות ומשמעותיות בתחום תאי דלק (תאי דלק ישירים מסוגים שונים ופיתוח קטליזטורים ייחודיים).