טקס לכבוד זוכי פרס סאקלר הבינלאומי ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר בכימיה לשנת 2022

פרופ' אדם כהן מאוניברסיטת הרווארד ופרופ' בוזי טיאן מאוניברסיטת שיקגו הם זוכי הפרס לשנת 2022 בתחום: כימיה פיזיקלית במדעים הביו-רפואיים

טקס לכבוד זוכי פרס סאקלר הבינלאומי ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר בכימיה לשנת 2022
פרופ' אדם כהן ופרופ' בוזי טיאן עם פרופ' משה קול, ראש ביה"ס לכימיה, פרופ' יובל אבנשטיין ופרופ' פרננדו פטולסקי, המארגנים

בשבוע שעבר (11-12.7.23) אירח ביה"ס לכימיה את שני החוקרים שזכו בפרס סאקלר הבינלאומי בכימיה לשנת 2022: פרופ' אדם כהן מאוניברסיטת הרווארד ופרופ' בוזי טיאן מאוניברסיטת שיקגו.

גולת הכותרת של הביקור היה הסימפוזיון שהתקיים ב- 12.7.23 באולם יגלום בבניין הסנאט.

תחום המחקר שנבחר לשנת 2022 הוא: "כימיה פיזיקלית במדעים הביו-רפואיים". שני הזוכים הציגו את מחקריהם פורצי הדרך בתחום זה.

פרופ' כהן הציג את תחום המחקר שלו בהרצאתו: "Bringing bioelectricity to light".

פרופ' טיאן סיכם את עיקרי הדברים של מחקריו בהרצאה: "Semiconductor-based biointerfaces for modulation and sensing across all length scales".

במסגרת האירוע נפגשו זוכי הפרס עם חוקרי ביה"ס לכימיה למעגלי שיחה והיכרות, החלפת מידע ודיון בתחומי המחקר שהם חולקים.

כן נפגשו זוכי הפרס למעגלי שיחה עם סטודנטים לתארים מתקדמים של ביה"ס לכימיה.

בפעילויות השתתפו גם חוקרים מהנדסה ביו-רפואית ומדעי החיים, שתחום זה משיק גם למחקריהם.

פרופ' טובה מילוא, דקאנית הפקולטה למדעים מדויקים, בירכה את הזוכים בתחילת הטקס

פרופ' משה קול, ראש ביה"ס לכימיה, מעניק את הפרס לפרופ' אדם כהן