סיור לימודי למרכז לחינוך סביבתי בחירייה, איגוד ערים דן לתברואה

הטיפול בפסולת עירונית - עבר,הווה ועתיד

סיור לימודי למרכז לחינוך סביבתי בחירייה, איגוד ערים דן לתברואה

ביום חמישי 28.4.2022 נערך סיור לימודי שבו השתתפו סגלים שונים של ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ: סגל אקדמי, מנהלי, עובדי מחקר וגם תלמידי המחקר של ביה"ס, במטרה לחשוף אותם לאופן הטיפול בפסולת עירונית בעבר, בהווה ובעתיד.

לאחר שיחה עם מנכ"ל איגוד ערים דן לתברואה, מר גיל ליבנה, ביקרנו במפעל ה-(Refuse Derived Fuel) RDF , אשר קולט כמחצית הפסולת של גוש דן. ראינו כיצד מתקן המיון מפריד מתכות למיחזור, חומר אורגאני להפקת קומפוסט, פלסטיק וחומרים דליקים להפקת דלק והשאריות להטמנה. המפעל מעבד את הפסולת בעלת הפוטנציאל האנגרטי הגבוה (בעיקר פלסטיק) לפתיתים יבשים המועברים למפעל המלט נשר ברמלה, בהם הם נשרפים באופן מבוקר לחימום הכבשן. לצד זאת, הוצגו לנו שיטות הטיפול בפסולת הקיימות כיום בארץ למול החלופות. בהמשך ביקרנו במרכז ההדרכה וראינו תערוכות לתלמידי מערכת החינוך והקהל הרחב על צמצום הפסולת והיסטוריית הטיפול בפסולת בתל-אביב. הסיור הסתיים בעלייה להר הפסולת חירייה שהפך לפארק אריאל שרון וממנו תצפית נהדרת על גוש דן.

הסיור הוא פרי יוזמה משותפת של ד"ר ירון בלסלב שמעביר קורס טיפול בפסולת בישראל והנהלת איגוד ערים דן לתברואה בחירייה. תודתנו נתונה למנכ"ל האיגוד, מר גיל ליבנה וד"ר ריבה ולדמן, מנהלת המרכז לחינוך סביבתי בחירייה על האירוח הלבבי וסיור מעניין ומרתק.

להלן מקצת תמונות מהאירוע:

תמונה מסיור לימודי למרכז לחינוך סביבתי בחירייה, איגוד ערים דן לתברואה