חוזרים הביתה עם מדליות

נבחרת המתמטיקה של ישראל,המונה שישה חברים, זכתה בשלוש מדליות כסף ושלוש מדליות ארד

18 יולי 2016

נבחרת ישראל שהשתתפה באולימפיאדה הבינלאומית למתמטיקה לנוער לשנת 2016 חזרה אמש ארצה כאשר בידי כל משתתפיה מדליות – שלוש מדליות כסף ושלוש מדליות ארד. הנבחרת דורגה במקום ה-22 מתוך 109 המדינות שהשתתפו באולימפיאדה. התחרות נערכה בהונג-קונג, והשתתפו בה 600 בני נוער.

שלושה מתוך ששת חברי הנבחרת – ירון ברודסקי, בועז גוברמן וליעם חנני –לומדים באוניברסיטת תל-אביב במסגרת תכנית "בנו ארבל" לתלמידים צעירים מצטיינים במתמטיקה.

שלושת חברי הנבחרת הנוספים הם: עומרי פאר, דור מצר ויואב אבידן. דור לומד בטכניון במסגרת תוכנית "מתיכון לטכניון" ויואב לומד בתוכנית האקדמית לנוער באוניברסיטת בר אילן

מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי וראש הנבחרת לאולימפיאדה הוא דן כרמון, שניהם תלמידי דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב. לב ודן הם חלק מהצוות שהכין את הנבחרת הישראלית בשש השנים האחרונות ושותפים להצלחה של הנבחרת.

הישגי נציגי ישראל באולימפיאדת המתמטיקה 2016:

ירון ברודסקי, עמרי פאר ויואב אבידן – מדליות כסף

בועז גוברמן, ליעם חנני ודור מצר - מדליות ארד

ניתן לראות את תוצאות הנבחנים באתר התחרות >>

בתמונה בנמל תעופה בן גוריון:

נבחרת (עומדים מימין לשמאל): יואב אבידן, ירון ברודסקי, עומרי פאר, דור מצר, בועז גוברמן, ליעם חנני.

מאמני הנבחרת (יושבים): מיכאל רוזנברג, עמוס און, סשה טולסניקוב, לב רדזיויולובסקי, דן כרמון, דור שמויש, דניאל קנר.