פרופסור גבריאל וונציאנו זוכה במדליית דיראק לשנת 2014

פרופסור גבריאל וונציאנו זוכה במדליית דיראק לשנת 2014

המרכז הבינלאומי לפיזיקה תיאורטית (טריאס, איטליה) בחר בפרופסור גבריאל וונציאנו ממעבדות CERN ו-College de France כזוכה במדליית דיראק לשנת 2014. פרופ' וונציאנו הינו עמית סאקלר – פרופ' בכיר במינוי מיוחד – בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה, אוניברסיטת תל-אביב.

מדלית דיראק הוענקה לפרופ' וונציאנו בגין תרומותיו הייחודיות והחשובות לבנית, פיתוח וחקר תורת המיתר. תורת המיתר הינה מועמדת מובילה להיות התורה הקוונטית היסודית של הטבע הנותנת תיאור מאוחד של החלקיקים היסודיים והכוחות שבטבע לרבות (במסגרת קוונטו-מכנית) גרביטציה; תורה המאפשרת לחקור את מקור היקום והרכבו. מאמרו פורץ הדרך של פרופ' וונציאנו מ-1968 מציין את תחילתה של תורת המיתר וקיבעה את מקומו כאחד מאבות תורה זאת.

פרופ' וונציאנו מחלק את פרס מדלית דיראק עם פרופ' א. סן ופרופ' א. סטרומינג'ר.

פרס מדליית דיראק המחולק ע"י המרכז הבינלאומי לפיזיקה תיאורטית הינו פרס יוקרתי ביותר המחולק כל שנה למדענים שעשו פריצות דרך ותרמו משמעותית בתחום הפיזיקה התיאורטית.

פרופ' וונציאנו הינו חבר קרוב ומשתף פעולה עם חברי סגל בביה"ס. בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה מברך את פרופ' וונציאנו על הכרה חשובה זאת בתרומותיו המדעיות החשובות והייחודיות. אנחנו גאים על היותו "פרופ' סאקלר" בביה"ס שלנו ומאחלים לכולנו עוד שנים רבות של שיתוף פעולה פורה.