פרופ' רון ליפשיץ זכה בפרס ז'אן-מרי דובואה לשנת 2013

פרופ' רון ליפשיץ מבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה ע"ש בברלי וריימונד סאקלר, זכה בפרס ז'אן-מרי דובואה לשנת 2013, כהוקרה על מחקרו התאורטי

21 יולי 2014
פרופ' רון ליפשיץ זכה בפרס ז'אן-מרי דובואה לשנת 2013

פרופ' רון ליפשיץ, מבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה ע"ש בברלי וריימונד סאקלר באוניברסיטת תל-אביב, זכה בפרס ז'אן-מרי דובואה לשנת 2013 כהוקרה על מחקרו התאורטי אשר תרם להבנת יציבותם של קווזיגבישים העשויים מחומרים רכים, וכן על פיתוחם של מושגי יסוד של סימטריה ותורת החבורות עבור קווזיגבישים.

הפרס יוענק במשותף לפרופ' ליפשיץ ולפרופ' יאסושי אישי מאוניברסיטת צ'ואו בטוקיו בכנס הבינלאומי ה-12 בקווזיגבישים שיתקיים בקרקוב בחודש ספטמבר הקרוב.

פרס דובואה נוסד בשנת 2004 ומוענק זו הפעם הרביעית. הפרס מוענק לחוקר אחד או שניים, מדי כשלוש שנים, עבור הישגי מחקר משמעותיים בתחום הקווזיגבישים. כזכור, קווזיגבישים הינם גבישים שבהם האטומים מסודרים באופן לא מחזורי, ושעבור גילויים בשנת 1982 זכה הישראלי דן שכטמן בפרס נובל בכימיה לשנת 2011.

למידע נוסף על הפרס >