ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר

הפקולטה למדעים מדויקים

שתי מגמות מאפיינות את המצוינות המחקרית בפקולטה. מצד אחד, מדענים.יות שואפים.ות להגיע לאמיתות הבסיסיות של תחומי המחקר האישיים שלהם באמצעות מחקר קפדני, תאורטי או ניסיוני. מצד שני, חוקרים.ות מרחיבים.ות את תפישותיהם.ן ואופקיהם.ן באמצעות שימוש בתחומים אחרים במדעים המדויקים וההומניים. יוזמות מחקריות חדשות נמצאות בשלבי פיתוח שונים ביחד עם מכונים ובתי ספר מובילים בארץ ובעולם. פרויקטים מאוחדים מביאים איתם הבנות חדשות לתעלומות ישנות, כמו למשל מחקרים של המוח ופעילות הלב, שנלמדים באמצעות ביו-פיזיקה וביואינפורמטיקה.

המגמה המואצת של מחקר בינתחומי הובילה להקמת מוסדות חדשים בתוך הפקולטה ומחוצה לה ע"י שיתוף פעולה עם פקולטות אחרות באוניברסיטה. שותפויות מפתיעות הניבו תוצאות מפתיעות ומועילות: מדעי המחשב פותרים בעיות בביולוגיה, מדעי כדור הארץ הצטרפו לקבוצה של נאס"א, וצוותים בינתחומיים משתפים פעולה בפיתוח תרופות, במחקרים יישומיים, בלימודי הסביבה ועוד.

הפקולטה יזמה תוכנית למחקר בינתחומי במדעי ננו ובננו טכנולוגיה, אשר עוסקת במניפולציה של מרכיבים אלקטרוניים ומכניים, שנמצאים באטום בודד או בקבוצה קטנה של אטומים. תחום המחקר החדש והמלהיב הזה, שמשלב מחקר בסיסי עם טכנולוגיה חדשנית, מבטיח להשפיע משמעותית על המדע היישומי במאה ה-21.

 

 

לאתר ביה"ס למדעי המחשב: http://www.cs.tau.ac.il

 

מנקודת מבט הסטורית:

היחידה למדעי המחשב נוסדה במסגרת החוג למתמטיקה באמצע שנות ה-70 והפכה לבית ספר נפרד בפקולטה למדעים מדויקים בשנת תשס"א.  כיום, ביה"ס למדעי המחשב באוניברסיטת תל-אביב הוא אחד המובילים בארץ ובעולם ומדורג גבוה מאד בדירוג העולמי.

 

סגל ביה"ס:

סגל ביה"ס פעיל מאד במחקר ותחומי המחקר בו מגוונים, הן בתיאוריה והן ביישומי מדעי המחשב. מספר קבוצות מחקר בביה"ס הן מהשורה הראשונה בעולם בתחומן. חברי הסגל הבכיר פרסמו למעלה מ-1,600 מאמרים בעיתונים מדעיים, למעלה מ-1,650 מאמרים בכנסים העוברים שיפוט תחרותי, וכן כתבו וערכו כ-60 ספרים.

 

חברי הסגל הבכיר פעילים במאות ועדות כנסים, חברים בעשרות רבות של מערכות כתבי עת מדעיים ומשתתפים בועדות ציבוריות ומדעיות בארץ ובחו"ל. עשרות הפרסים המדעיים של חברי הסגל של ביה"ס הם הוכחה נוספת למצוינות המדעית שלהם.

 

תחומי המחקר:

תחומי המחקר בביה"ס מגוונים וכוללים בין השאר:

  • הצפנה
  • לוגיקה
  • תיאוריה
  • רשתות תקשורת
  • חישוב מקבילי
  • שפות תכנות
  • ביולוגיה חישובית
  • רובוטיקה
  • חישוביות עצבית
  • גרפיקה ממוחשבת
  • ראיה ממוחשבת
  • הצבעות אלקטרוניות
  • ועוד

 

ביה"ס למדעי המחשב רואה את ייעודו בקידום חזית המחקר המדעי, בטיפוח מצוינות ובהכשרת בוגרים בכל התארים בעלי יכולת חשיבה עצמאית, ידע נרחב ויכולת ליישומו הן במחקר והן בתעשייה עתירת הידע.

 

תכניות לימוד והוראה:

ביה"ס מציע מגוון תכניות לימוד לתואר ראשון (BSc) - תכנית חד-חוגית, תכנית דו-חוגיות כמעט עם כל חוג אחר מפקולטות אחרות וכן תכניות משולבות - תכנית במדעי המחשב ובהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ותכנית במדעי המחשב ובמדעי החיים עם התמחות בביואינפורמטיקה. במסגרת לימודי מחקר לתארים גבוהים קיימות בביה"ס תכנית לימודים לתואר שני (MSc) ותכנית לימודי דוקטורט(PhD). כמו כן, קיימת מסגרת לימודי תעודה במדעי המחשב לבוגרי תואר ראשון במדעים מדויקים ובהנדסה.

 

ביה"ס מייחס חשיבות רבה להוראה, תכניות הלימודים נבדקות ומעודכנות באופן רציף ואיכות ההוראה נמצאת במעקב מתמיד. הסגל הבכיר מלמד את כל קורסי החובה וקורסים מתקדמים בתחום התמחותו. בוגרי ביה"ס למדעי המחשב הם מבין המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק הישראלית ובראש המתקבלים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות היוקרתיות ביותר בעולם.

 

מיקומה של אוניברסיטת תל-אביב במרכז העסקים של ישראל עוזר ביצירת קשר הדוק בין בית הספר לחברות המובילות בארץ כגון Google, IBM, Cisco, Intel, Microsoft, Check-Point ועוד. קשר זה מתבטא בין השאר בהענקת מלגות הצטיינות לסטודנטים ובפרויקטי מחקר משותפים.

 

 

ידיעון תשפ"ב עבור שנה 2021/22

ידיעון תשפ"א עבור שנה 2020/21

בית הספר למדעי המתמטיקה

ידיעון תש"פ עבור שנה 2019/20

העתק של ידיעון תשע"ח עבור שנה 2018/19

על התלמידים להתעדכן בהנחיות ובנהלים שנמצאים בידיעון.

 

התכנית המחקרית לתואר שני היא תכנית בינתחומית, מותאמת אישית, המוצעת בשני מסלולים – לתואר .M.Sc ולתואר .M.A. כל תלמיד מבצע עבודת מחקר בנושא סביבתי בינתחומי שנבחר על ידו, בהדרכתם של שני מנחים משני תחומי מומחיות שונים – מתכונת המשקפת את התפיסה הבינתחומית של החוג.

 

מטרת תכנית היא הקניית ידע על מבנה הסביבה ומרכיביה, על היחסים והשפעות הגומלין בין מרכיבי הסביבה בינם לבין עצמם ובינם לבין הגורמים המשפיעים עליהם ומרכזיות האדם כגורם משפיע ומושפע. התלמידים רוכשים הבנה של גורמים המניעים תהליכים סביבתיים בקנה מידה שונה (ממקומי ועד גלובלי), ונחשפים לטכנולוגיות וגישות סביבתיות ושיטות מחקר עדכניות. התוכנית מטמיעה ראייה כוללנית של הסביבה, ומבססת הבנה של מרכזיות האדם בהשפעה על מבנה ותפקוד הסביבה והשלכות הגומלין המתגלגלות בין האדם לסביבה. הידע, הבנת תהליכים סביבתיים והניסיון המחקרי, מקנים לתלמידים יכולת שיפוט בנושאי סביבה ומאפשרים את מעורבותם בקידום המחקר הסביבתי, טיפוח וקידום חינוך סביבתי, וגיבוש מדיניות סביבתית כבסיס לשימור הסביבה וקידום חברת האדם על עקרונות של פיתוח.

 

הידע הנרחב והניסיון המחקרי יאפשרו לכם לנתב ולעצב את דרככם המקצועית למגוון כיוונים עם דגש סביבתי.

 

 

התכנית המחקרית (עם עבודת גמר)

השלמות

עד 8 ש"ס

סמינר חוגי

נוכחות חובה ב-38 מפגשים במהלך התואר (1 ש"ס)

שיעור חובה

14 ש"ס

שיעורי העמקה בנושא המחקר

10 ש"ס

שיעורי בחירה חופשית*

4  ש"ס 

*מיועד לתלמידים שלא נדרשו לכל מכסת ההשלמות

הגשת עבודת גמר

---

בחינת גמר בע"פ (הגנה על התזה)

---

סה"כ

28 ש"ס

 

ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר - החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם

ידיעון תשע"ח

בית הספר למדעי המחשב

ידיעון תשע"ז

ידיעון תשע"ו

ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר - החוג לגאופיזיקה

תחומי העיסוק של החוג נוגעים לכולנו.

בארכיון נמצאות תשובות על שאלות שנשלחו - אתם.ן מוזמנים.ות להכנס ולקרוא.

אם תירצו לדעת יותר, מדעני.ות החוג ישמחו לענות על כל שאלה.

 

לשאלות רבות ניתן למצוא תשובות גם באתר ״בשער״.

 

ביה"ס לכימיה

ידיעון תשע"ה

ידיעון תשע"ד

ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה

מפעילויות בית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה:

 

סמינרים וקולקויום מחלקתי

ביה"ס מקיים סמינרי מחקר שבועיים בכל תחומי הפעילות. כמו כן מתקיים קולקויום בית ספרי, בו נסקרים נושאים מגוונים בכל תחומי הפיזיקה בהיקף ועומק המתאימים לכלל חברי בית הספר לפיזיקה ותלמידי המחקר בביה"ס.

רשימת סמינרים וקולקויום מתעדכנת באתר.

 

המועדון האסטרונומי

המועדון האסטרונומי מנוהל בהתנדבות על ידי סטודנטים לתארים מתקדמים ומקיים פעילויות שמטרתן לחשוף את הציבור לנושאים עדכניים באסטרופיזיקה, אסטרונומיה וחקר החלל.

ניתן לצפות בהרצאות באתר האינטרנט של המועדון

 

צהרי יום א'

במהלך סמסטר ב', מתקיימים מפגשים מרתקים עם סגל ביה"ס הפותחים צוהר אל הצד המחקרי של בית הספר בפני תלמידי התואר הראשון ואחרים.

מידע נוסף ורשימת הרצאות עבר, ניתן לקבל בלוח האירועים של בית הספר.

 

פרויקט קיץ

בית הספר מאפשר לתלמידים מהתואר הראשון להשתלב בעבודת מחקר בתחומים שונים בתקופת הקיץ.

 

לימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" - .M.Sc

הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" כוללים קורסים מתקדמים בפיזיקה וכתיבת תיזה מחקרית עצמאית ומקורית.  המחקר מתבצע הן בתחום העיוני והן בתחום הניסויי, בהנחייה אישית של חבר סגל מביה"ס.

לימודים לתואר "דוקטור לפילוסופיה" - .Ph.D

בלימודי הדוקטורט מושם דגש על עבודת מחקר מקורית עצמאית ומקיפה, המובילה לפרסומים מדעיים בעיתונים המובילים בעולם.

בלימודי התואר השלישי קיימים שני מסלולי לימוד אפשריים:

 

תקנות ועדכונים

התקנות החלות על התלמיד, הן אלה המופיעות בידיעוןבהוראות האוניברסיטה וכן בתיקונים שיתפרסמו במהלך השנה. שינויים ותוספות יהיו תקפים מיד עם פרסומם, אלא אם כן יפורסם אחרת.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>